På tur med fluestanga

20170209-IMG_6513

Den siste uka har barfrosten har lagt seg over Romsdalskysten. Minusgrader er muligens ikke det en oftest forbinder med fluefiske. Men skal jeg få taket på fluefiske, så må det trening til.

Trening er muligens å overdrive, men hadde jeg ikke kaldt det trening ville det bare vært bomturer de siste ukene. For til tross for 5-6 dager med fluestanga nede ved fjorden har det ikke blitt så mye som et napp. Ikke et vak.

Det siste jeg så av sjøørreten var for nesten 14 dager siden, på en varm dag i slutten av januar. Da vaket det på Eide. Neste gang jeg tok med stanga til samme stedet var vakene byttet ut med en tynn hinne av is.

Så de fleste turene har vært i samme fjord i Fræna. På samme sted jeg hverken fikk fisk dagen før eller dagen før det. Men så lenge kroken er i vannet er det jo håp…

Ved fjorden

Ved fjorden

Kanskje er det den her karen som har skremt vekk (eller sist opp) all fisken?

Kanskje er det den her karen som har skremt vekk (eller sist opp) all fisken?

Så jeg kaster og kaster. Får teknikken inn i ryggmargen. Og, i all beskjedenhet, så begynner kasteteknikken å bli ganske så funksjonell. Så når fiskesesongen starter i Troms, skal det nok bli motstand i snøret. Både i fjorden, i Målselva og på fjellet.

Kommentarer

 1. skriver

  På første halvdel av nittitallet ver jeg ivrig fluefisker, jeg gikk fluekastekurs og kurs i fluebinding. Etter hvert dalet interessen og slukstanga kom frem igjen, siden har jeg stort sett fisket med sluk, hender jeg fisker litt med mark og dupp også. Har alt flueutstyret liggende, kan jo hende interessen melder seg igjen… 😊

  • Jan Erik Hansen skriver

   Vet jo aldri om interessen melder seg igjen nei :)

   Er jo helt fersk med fluestanga, så har ikke tenkt å legge vekk slukstanga enda. Det er litt det med å prøve nye ting, og så lære seg å mestre det. Så kjøpte et billig sett for å prøve om jeg fikk det til. Og må innrømme at som nybegynner, så er det morsomere å ikke få fisk på fluestang, enn å ikke få fisk med slukstanga.

   Kurs og fluebinding har jeg hoppet over, og brukt Youtube som «kursmester». Derfor betegnelsen funksjonell kasteteknikk, selv om en instruktør muligens hadde rynket på nesen. Får jo ut flua dit den skal, og etterhvert strekker fortommen seg ut også. Vurderer litt om jeg skal gå for en #6 eller #7 stang i mellomprissjiktet for å bruke på sjøørreten og litt etter laksen i år. Men ser at det fort blir mye annet utstyr en også trenger, så noen fullblodsfluefisker ender jeg neppe som.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *