Testet: Fire Maple FMS-117T gassbrenner med slange

20150729-2183

I februar fikk jeg tilsendt en Fire Maple FMS-117T gassbrenner med slange fra AllRando.no for å teste i sommer. I løpet av månedene jeg har brukt brenneren har den ligget i sekken på over 100 turdager, og vært fremme en eller flere ganger på ca. 50 turer. Fire Maple brenneren har blitt grundig prøvd under ulike forhold, og har fungert like godt til kaffekoking, steking av fisk og tilberedning av turmiddagen.

11 tips til lettere tursekk for vanlige turfolk

Sekken jeg bruker mest er en Osprey Variant 52l. På sommeren får ejg plass til alt for en uke med telt, og på vinteren har jeg en romslig dagstursekk.

Jeg bryr meg om deg. Jeg vil at du skal nyte turen. Jeg vil at du skal trives like godt på tur som jeg gjør. I dag har jeg derfor bestemt meg for å dele mine 11 beste tips for å pakke en lettere tursekk.

Et lett Sponsorsamarbeid

20150127-3311

Som jeg skrev i en artikkel her på bloggen for en drøy uke siden er jeg en gramjeger. Selv om jeg ofte har måtte tåle litt tyn fra andre villmarkinger, er jeg ganske så fornøyd med å bære rundt på en lett sekk. Så da passer det ganske så bra å teste ut noe lettvektsutstyr i Titan for AllRando.no

Pakkeliste for teltturer på barmark

Morgenkaffe utenfor teltet.

Jeg har tidligere lovet å legge ut pakkelisten for hva jeg tar med på teltturer. Så her er omsider pakkelisten for hva jeg tar med i sekken på teltturer når det er bart på bakken.

Mer friluftsliv med ferdigpakket dagstursekk

20130604-IMG_0325-2

Med en ferdigpakket dagstursekk er terskelen for en rask tur lav om jeg kjører forbi en fristende topp eller vakende fisk. Siden sekken ligger klar, er det bare å snøre fjellskoene på beina og ta fiskestangen i handa, uten at jeg trenger å reise hjem for å pakke.

En erfaring fra min første langtur

hardangervidda

Jeg husker fremdeles min første langtur på Hardangervidda. Spesielt godt husker jeg skotuppene og lange kvelder i teltet med såre bein. Sekken var blytung, med forsvarets primus, tykk ullgenser og stor samekniv dinglende på utsiden. Akkurat som på bilder av ekte villmarkinger. (Sponset)

Testet: MSR Titan Kettle

20070723-0591

MSR Titan Kettle er en lett og solid kjele for den som er mer opptatt av vekt en pris. Kjelen passer perfekt sammen med en liten toppmontert gassbrenner, og med påmonterte hånddtak trenger en ikke ha med kjeleklype eller multiverktøy for å løfte kjelen av varmen.

Kartmappa mi

20110727-2623

Noe turutstyr blir en ekstra godt kjent med. Men 15 år i trofast tjeneste har satt sitt tydelige preg på kartmappa. Det er ikke lenger så lett å lese kartet gjennom falmet plast. Det tid for å pensjonere den gamle kartmappa, med blandede følelser.