Testet: Mont Bell U.L Thermawrap jacket

20110726-2524

Mont Bell U.L. Thermawrap er en allsidig lettvekter som erstatter en fleecejakke i sekken, og er samtidig både letter og vindtett. En klar favoritt på kjølige kvelder.

Testet: MSR Titan Kettle

20070723-0591

MSR Titan Kettle er en lett og solid kjele for den som er mer opptatt av vekt en pris. Kjelen passer perfekt sammen med en liten toppmontert gassbrenner, og med påmonterte hånddtak trenger en ikke ha med kjeleklype eller multiverktøy for å løfte kjelen av varmen.

Kartmappa mi

20110727-2623

Noe turutstyr blir en ekstra godt kjent med. Men 15 år i trofast tjeneste har satt sitt tydelige preg på kartmappa. Det er ikke lenger så lett å lese kartet gjennom falmet plast. Det tid for å pensjonere den gamle kartmappa, med blandede følelser.

Hvordan skrive en utstyrsomtale

20070617-0334

Det er nok ren tekstreklame rundt omkring, så det er like greit å lage noen retningslinjer jeg selv kan forholde meg til når jeg skriver en utstyrsomtale.

Turplan: Et lite vintereventyr

Enkelte dager er alt hvitt.

Etter å ha fartet rundt på dagsturer i Mauken området den siste tiden, er det tid for et lite vintereventyr i indre Troms. Planen er å starte ved veienden like sør for Frihetsli i Dividalen, og så utforske vinterfjellet mellom Dividalselva og Store Rostad inne ved Svenskegrensen.

Ultra-Sil Day pack – Superlett dagstursekk for lange turer

20130706-IMG_8661

Ultra-Sil Day pack har vært med som dagstursekk på lengre turer i to år. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

På loffen i Femundsmarka: Med fiskestang og lett sekk

femundsmarka2013-1

Da er jeg tilbake etter årets tur til femundsmarka. Fremdeles herjer fiskefeberen i meg. Jeg er rastløs. Men la oss ta det fra starten.

1,27 – Between a rock and a hard place

Steinur er ikke et ukjent naturfenomen på Nord-Vestlandet.

«Between a rock and a hard place», er et uttrykk en av og til hører i utlandet. Her om dagen lærte jeg i praksis hva uttrykket betyr. Eller, bare nesten, det var mer «Between a rock and a rock».

Ta vare på jakkestrikken

20121008-IMG_0062

Jakkestrikken eller andre tynne strikker er nyttige for å feste småting når du er på tur, slik at du slipper at kniven forsvinner ned i meterdyp snø eller høyt gress.

Dagens outfit

20110912-4211-2

På en våt septemberdag i 2011 kom jeg frem til Kinnbua. Ute var tåka tett, og vinden ulte rundt hyttehjørnene. Våt til skinnet og kald i hele kroppen oppdaget jeg et skilt fra Kinnbuas venner som ønsket meg velkommen inn døra.