De mest populære turhistoriene på Tursiden i 2016

Det er alltid like spennende å komme frem til et nytt vann.

2016 har gitt en god økning i lesere for Tursiden. De positive lesertallene er morsomt og motiverende før et nytt år med nye og spennende turer. Her er litt statistikk og de mest populære artiklene på Tursiden i 2016.

Test av Optimus Vega gassbrenner

20160910-img_5360

De siste ukene har jeg hatt med en Optimus Vega gassbrenner på tur. Optimus Vega er en robust gassbrenner som tar lite plass og har lav vekt. Brenneren har mulighet for å snu gassboksen opp ned og brenne flytende gass, noe som kommer til sin rett på kalde høstturer. Bakdelen er at flammejusteringen fungerer litt dårlig for småkoking.

Triks for ekstra varme i soveposen

Ullundertøy, varmebukse, dunjakke og ullue sørger fo en varm og komfortabel natt.

For et par uker siden krøp gradestokken godt under null på fjellet i Troms. Det ble kjølig i soveposen på høstens første frostnatt, og alle triks i boka måtte til for å holde varmen i soveposen.

Trening med ny håv

20160529-4241

For noen dager siden gikk jeg til steget å anskaffe meg en håv. Jeg har ikke tidligere brukt håv, så da er det viktig å trene litt før storfisken skal berges. Gjerne med passe stor fisk.

Test av ny fiskestang

Fornøyd fisker som gir speedmaster stanga stemplet: Godkjent!

For en uke siden spanderte jeg på meg ny fiskestang. En Shimano Speedmaster CX 300M 10 fot, 7-28 gram. Med ny stang er det selvsagt viktig å teste den skikkelig. Både hvordan den kaster med lette og tunge sluker, og hvordan den takler liten og stor fisk.

Utstyrstips: Sko for brei framfot

20160501-3743

Det blir mye vandring i tursko eller fjellsko i løpet av et år. I løpet av et normalår blir det gjerne et høyt firesifret antall kilometer, og et par utslitte sko. Så det gjelder å være godt skodd, og forberedt før sommerens langturer.

Addnature – Ny nettbutikk for alle friluftslivsentusiaster

Topptur Camp i Ringsdalen med Bachelor Friluftsliv i 2008. Telt: Hilleberg Nallo 2 GT og Keron 4GT

Nå i førjulstida har Addnature lansert en ny og spennende nettbutikk for oss friluftslivsentusiaster. Jeg har vært så heldig å få et gavekort i forbindelse med lanseringen av Addnature i Norge. Heldigvis har jeg allerede handlet inn årets julegaver, så gavekortet skal bli brukt på noen julegaver til meg selv. Det kommer godt med foran neste turår.

12 utstyrsfavoritter i 2015

20070617-0334

Så langt i år har det blitt et sted mellom 250 og 300 turdager. Hva som er med på turene er ulikt, men enkelte ting har en tendens til å bli valgt oftere en andre. Siden jeg driver med mange ulike aktiviteter gjennom årene setter jeg også pris på at utstyret er allsidig.

Her er en liste over noen av utstyret som er mine favoritter når jeg skal ut på tur

Testet: Fire Maple FMS-117T gassbrenner med slange

20150729-2183

I februar fikk jeg tilsendt en Fire Maple FMS-117T gassbrenner med slange fra AllRando.no for å teste i sommer. I løpet av månedene jeg har brukt brenneren har den ligget i sekken på over 100 turdager, og vært fremme en eller flere ganger på ca. 50 turer. Fire Maple brenneren har blitt grundig prøvd under ulike forhold, og har fungert like godt til kaffekoking, steking av fisk og tilberedning av turmiddagen.