I oktober hadde jeg et innlegg med forslag til morsomme og spennende turprosjekt. Slike prosjekt kan være en god inspirasjon for å komme seg ut med jevne mellomrom. Selv har jeg satt meg som mål å fange sjøørret i alle årets tolv måneder, samt å fiske ørret eller røye på over to kilo på fjellet. Men ikke alle turer trenger å være episke eventyr.
De aller fleste turene i løpet av året er enkel hverdagsturer der det eneste målet er å få litt bevegelse og frisk luft. Det blir mange slike turdager i løpet av et år, gjerne til de samme faste fiskeplassene, bålplassene eller utkikkspunktene.
Av ren nysgjerrighet har jeg i år laget meg en enkel liten loggbok der jeg noterer ned hva slags tur jeg har vært på (samt vær og fangst om det har vært fisketur). Med en liten fisketur i går passerte jeg 50 turdager så langt i år.
Som regel lar jeg kameraet ligge i sekken på hverdagsturene, og siden det ofte er den samme turen som dagen før dropper jeg å skrive om den på bloggen. Men med mobilen i lomma hender det rett som det er at jeg knipser et bilde. Så her er et utvalg mobilbilder fra enkle hverdagsturer (i tilfeldig rekkefølge):
Kort oppsummert: Jeg liker å være på tur.
trude paulsen
Veldig mange kjempe fine bilder! Wow…. ofte er det faktisk kvardagsturene som overrasker mest, og ofte dei som gir dei største overraskelsene 🙂 kjekt innlegg!
Jan Erik Hansen
Du har rett i at kvardagsturene er flotte turer. Det er disse turene da jeg ofte legger vekk kamera og alt, og bare er på tur. 🙂
Jon Arne Strand
Du er god å ta bilder Jan Erik, og skriver godt.
Nettopp dette med hvergagsturene er vel det som det dreier seg om for de fleste. Jeg har prøvd å få det fram på min hjemmeside, men er ikke sikker på om jeg har fått det riktig til. Ikke så mye om hvilket utstyr man skal ha, men mer om hvordan man bruker det.
Jeg synes flere bør lese om Nils Faarlund. http://friute.no/nils-faarlund/
Han er en guru innen friluftsliv og opptatt av det «å bare være» på tur.
Vi slår herved et slag for at man kan nyte naturen selv om man ikke drar på lange ekspedisjoner.
Jan Erik Hansen
Takk for hyggelig kommentar Jon Arne 🙂
Det er hverdagsturer det blir mest av. Men det blir jo noen helgeturer også, særlig nå som en ny leirskolesesong starter.
Kan ikke si jeg deler din begeistring for Faarlund. Han er en nyttig motvekt i debatten rundt friluftsliv, og har mange gode tanker. Spesielt på 60- og 70-tallet var han en viktig drivrkaft bak utvikling og tenking rundt friluftsliv. Etter det har han fjernet seg mer og mer fra det friluftslivet som faktisk foregår ute i norsk natur.
Men husker vi var på tur med Faarlud mens jeg gikk Bachelor friluftsliv. Da tok han oss med på en «sanse» vandring, der vi ikke fikk snakke og bare skulle lytte til lydene udnerveis. En helt grei utfordring om å være oppmerksom på naturen rundt. Det var da vi skulle ha samtale/enetale etterpå ble det mye prat og lite innhold om oljepels og moderne utstyr og friluftsliv.
Jon Arne Strand
Ok. Kjenner ikke han fra den siden. Vi har hatt han som foredragsholder på utmarksteknikerlinja på Evenstad (for flere hundre år siden…). Tenker jeg er en plass midt mellom Faarlund og «moderne» friluftsliv.
Å sitte stille og høre på lydene er forøvrig et prosjekt som jeg og min datter (12) har hatt en del av. Ikke så mye når vi går som når vi sitter stille. Dette retter oppmerksomheten på det som er rundt en, og vil bli en motvekt ( er i alle fall meningen) til mobiltelefoner og spill. Absolutt viktig det også i dag, men som Ole Brum sa: «ja takk, begge deler».