Sist uke kom det en ny packraft, padleåre og litt tilbehør i posten. Så snart jeg hadde mulighet tok jeg med farkosten og fiskestanga til Dividalen for en prøvetur. Håven glemte jeg selvsagt i bilen, fant jeg ut da en halvkilos røye tok sluken ute på vannet…
* annonse – sponset innhold *
Som ambassadør for Kipara skal jeg ha med en ny packraft på tur i sommer. Valget falt på en Kipara Char 230. Den er noen cm lengre enn 220 modellen jeg padlet i fjor, og passer for personer opp mot 180-185 cm, som vil ha en lettest mulig båt i sekken. I tillegg til packraften prøver jeg også med en karbonpadleåre og et fiskesete for å sitte litt høyere når det fiskes.
Etter å ha sett på packraften i hjørnet hele uka ble det endelig mulighet for en prøvetur i helga. På en vindfull dag med enkelte regnbyger gikk turen til et lite vann godt nede i skogen i Dividalen. En ny ultralett fiskestang ble også med, i tilfelle fisken skulle være på hugget.
På vannet
Det tar ikke mange minutt å gjøre klart for en padletur. Særlig ikke når en «jukser» med oppladbar pumpe. Fiskesetet er laget for å ligge på tvers på packraften, slik at en kan sitte høyt under fiske. For å kunne bruke spruttrekket valgte jeg å prøve med å legge det på sitteputen nede i packraften, slik at sittestillingen ble litt høyere samtidig som jeg slapp vannsprut ned i båten. Det kjentes litt uvant, men var greit med plass under spruttrekket.
Det jeg kjente med en gang var at padleåra i karbon var veldig mye mer behagelig å padle med enn den i glassfiber/plast jeg har brukt tidligere. Siden den er 400 gram lettere kjennes den nesten ikke i armene. Litt større blad sørget også for fin fart ute på vannet.
Mens jeg padlet i passende dorgefart lot jeg en 6 grams møresild henge bak båten. Kursen ble satt i retning dit fisken vaket. Det tok ikke lang tid før en røye på halvkiloen ble interessert i sluken. Omtrent samtidig kom jeg på at håven lå bak i bilen…
Den ultralette stanga fikk prøvd seg litt med en sprek fisk som ikke hadde tenkt å gi seg. Røye altså. Selv en halvkilosfisk kjemper som om den skulle være dobbelt så stor. Etter en morsom fight fikk jeg styrt den rett inn i venstrehånda, og grep tak over ryggen.
Litt senere ble det både en røye til og en ørret, før jeg pakket sammen for kvelden.
Snart ferie og fjellturer
Nå gleder jeg meg bare til vi er ferdig med en friluftsleir neste uke, slik at turen kan gå til fjells på litt lengre turer. Om ikke værmeldingen sier noe annet, så satser jeg på at det blir tur i eget nærområde først – Dividalen nasjonalpark med packraft i sekken 🙂
– Sponset innhold –
I 2019 samarbeider jeg med Kipara, som sponser packraft, padleåre og tilleggsutstyr til padleturen. Utstyret jeg bruker er:
Kipara Char 230 packraft.
4 delt padleåre i karbon.
Fiskesete for mer komfortabel fiske fra packraft.
Reidar Näslund
Härligt att få ta del av dina turer i en fantastisk natur. Är inne på att skaffa mig en packraft modell lätt.. Men funderar över modell o fabrikat.
Jan Erik Hansen
Takk for det 🙂
Kan være trivelig med packraft på tur. Begynner å bli noen selgere av packraft nå ja, så er litt å velge mellom. Jeg er fornøyd med de packraftene jeg har padlet fra Kipara.no. Brukte 230 i fjor, og denne har nå kommet i en oppgradert modell i år. Litt småendring på formen, slik at den er lengre bak (flyter høyere bak). Er også tapet sømmer på spruttrekket så det vil nok være mer vanntett. Heter 245 i årets utgave, som har samme innvendig lengde som 230 jeg padler (passer godt for personer opp til 180-185 cm. Char er modellen som jeg mener er mest alround og egnet for den som vil ha både litt slitestyrke samtidig som den ikke veier så mye i sekken.