Noen uker etter at isen gikk tok jeg turen til et lite vann i Dividalen. Som forventet vaket det fisk utenfor sivkanten. Sakte padlet jeg i posisjon, og sendte sluken i litt forbi en fisk som vaket. Røya tok nesten umiddelbart. Litt senere kunne jeg padle til land med fem fisk i packraften. Her er noen av erfaringene etter en sommer i en Kipara Char 230 packraft.
* Annonse – Packraft er sponset av Kipara.no
For et år siden skrev jeg en fullstendig test av Kipara Char 220. I år har jeg et samarbeid med Kipara, som har sponset en packraft, padleåre i karbon og tilbehør. I denne omtalen tar jeg derfor bare for meg mine erfaringer med den nye modellen, og hva som er forbedret fra modellen jeg testet for et år siden.
Utstyret jeg har brukt i 2019er:
Kipara Char 230 packraft.
4 delt padleåre i karbon.
På tur med packraft i sekken
Packraftens store fordel er at den tar lite plass i sekken, og heller ikke veier så mye. Å blåse den opp og komme på vannet tar heller ikke mange minuttene. Legg til at det åpner seg muligheter for å fiske på steder det er vanskelig å nå fra land, så sier det seg selv at båten har fått vært med på mange turer i løpet av sommeren.
Prøveturen med den nye packraften ble på Veslevatnet i Dividalen. Da vaket fisken utenfor sivkanten lengst inn på vannet. Der det er umulig å komme til fra land. Fiskestanga var selvsagt med, så det ble stekt røye til middag.
Senere ble det turer på fjellet og i små elver. Rolig elv med små stryk er kanskje det morsomste med packraft. Særlig det å gli sakte nedover en elv som slynger seg avsted omgitt av skog.
Førsteinntrykk av Kipara Char 230
Da jeg pakket ut den nye packraften så jeg at det var gjort noen forbedringer i forhold til modellen fra året før. Spruttrekket er mer solid, og sitter litt bedre på packraften slik at vannet ikke smaler seg. Et mer solid spruttrekk var noe jeg ønsket som forbedring da jeg skrev testen i fjor, så her var det pluss i boka allerede før jeg hadde fått båten på vannet.
En ting jeg også etterlyste i testen i fjor var lim i reppsettet. Det var kommet med hos den nye modellen. I tillegg er pakkposen mer solid og har to gode bærereimer. Pumpeposen er også mye større, slik at det er raskere å blåse opp packraften.
Det er også kommet to ekstra festepunkter på packraften. Disse har jeg imidlertid ikke brukt.
Padleåra jeg har brukt i år er den letteste modellen til Kipara. Denne er 400 gram lettere i forhold til padleåren jeg brukte tidligere. Den koster en hel del mer, og det blir noen kroner for å spare vekt i sekken. Men på første turen kjente jeg godt at armer og skuldre likte det å spare 35-40 % av vekten. Det er rett og slett utrolig mye mer behagelig å padle med en lettere åre. Anbefales på det sterkeste.
Char 230 er 10 cm lengre enn 220. Det gir en mye mer allsidig lengde som passer for personer opp til 180-185 cm.
På tur med Cato
Det blåser ofte på fjellet. Det gjorde det også da jeg og Cato var på tur langt inne i Dividalen. Under slike forhold er det greit å padle, men ikke så enkelt å fiske fra båten. Det blir dorging, enten en vil det eller ikke. Det er selvsagt mulig å forsøke med drivanker, men det vil ikke få packraften til å ligge rolig. Den bare driver litt senere, og holder en stabil kurs. Så packraften fikk ligge i teltet mens vi fisket fra land.
Men som det ofte gjør minket vinden plutselig på kvelden, og det ble helt stille. Da tok det ikke lang tid før packraften ble pumpet opp. Det var også første gang jeg brukte den nye pumpeposen. Større pumpepose fikk virkelig fart på oppblåsingen, så snart var det klar for padletur.
Siden Cato ikke hadde prøvd packraft før fikk han selvsagt første turen. Uten å nøle satte han seg i båten, fikk beina under spruttrekket, og sa «det var jo enkelt». Så fossrodde han frem og tilbake på vatnet en liten stund.
Med et glis som en liten unge kom han etterhvert i land, og utbrøt «det var moro!»
Inntrykk på slutten av sommeren
Etter sommeren sitter jeg igjen med et positivt inntrykk av packraften jeg har brukt i år. Konklusjonen er den samme som fra testen i fjor: Kipara Char er en lett packraft som det er moro å bruke på tur. Det er kjapt og enkelt på komme på vannet, og gir mulighet for å fiske på steder det ikke er mulig å nå fra land. Og finner du en elv med noen rolige stryk er det bare å nyte turen.
Det er også bra ta den nye modellen er forbedret på flere punkter. Spesielt bra er det at spruttrekket er mer solid, og at det følger med lim i reppsettet. Begge ting jeg etterlyste da jeg skrev testen i fjor.
Så vurderer du en packraft bør du absolutt vurdere Kipara Char. Særlig liker jeg Char 230 på grunn av lav vekt og en allsidig lengde. Utstyret jeg har brukt er:
Kipara Char 230 packraft
4 delt padleåre i karbon
Kipara Char 220 (2018) – Omfattende testrapport.
Kipara har også flere modeller med ulike bruksområder, padleårer og diverse tilbehør for packraft.
Historier fra noen av sommerens turer
Prøvetur på Veslevatnet
Packraft og bitevillig røye i Dividalen
Når Indre Troms viser frem godsida – fjelltur med Cato
Kveldstur på Divielva i packraft
Flere turer og historier kommer etterhvert og legges under temaet «packraft», så følg med.
Legg igjen en kommentar