Det er ikke nødvendig å gå langt for å finne gode skiforhold i Indre Troms i år. Allerede midt i snømåneden mars er det mer snø enn jeg har opplevd de årene jeg har bodd i nord. Akkurat hvor mye var jeg nysgjerrig på i dag, så jeg puttet en søkestang i sekken, og tok på skia utenfor døren.
For å komme meg opp på snøen måtte jeg først tråkke en rampe der brøytekanten var på det laveste. Det ble forbi det nye klatretårnet på Haraldvollen. Deretter var det å tråkke spor gjennom skogen og ut på myra for første måling. Der gravde jeg ned til bakken da det var ganske så mye snø i mars 2017. Den gang lå det 160 cm snø, med et islag i bunn ute på myra.
Etter å ha satt sammen søkestangen stakk jeg den gjennom snølagene, og til det stoppet i bunn. Første måling viste 210 cm! Siden det ikke er noe særlig tele i år, målte jeg flere steder i området, som viste fra 175 cm til 220 cm. Forskjellen er vel tuer og hull nede på bakken, så et grovt gjennomsnitt, med litt avslag, vil si ca. 170-180 cm snø på flatmark.
Løypa videre ble lagt forbi hytta der terrengløypa på leirskolen passerer, og så i retning mot gapahuken for en liten inspeksjon.
Gapahuken var bare en stor kul på snøen fra baksiden. På framsida var det en glipe mellom taket og snøen nede på bakken. Jeg målte snødybden i kroken inn i gapahuken, og der viste det 165 cm ned til bunn.
Nok snø nå
Normalt liker jeg snø i mars, men i år skal jeg si meg fornøyd. Med 170-180 cm kompakt snø bør det holde til skiturer lenge etter at fiskefeberen har slått til for fult. For det er tross alt ikke lenge til sjøørretsesongen i nord, og det kan bli slitsomt å komme seg ned i fjæresteinene. Men trugene er klare for litt trugefiske om det skulle bli noen milde dager snart.
Løypa i dag ble forresten en runde på 1,5 kilometer, der elg og harespor var alt jeg så. En fin runde for litt frisk luft, avsluttet med kaffe i gapahuken. Jeg må bare huske å ta med spade på neste tur slik at jeg kan grave meg ned til gapahuken.
Legg igjen en kommentar