Som regel blir ikke gassboksen tømt helt på tur. Etter noen turer er det da lett for at det samler seg halvtomme bokser i hylla. Et lite tips er å veie boksen etter tur, og så skrive vekt på toppen. Da vet du hvor mye gass som er igjen, og om den holder til neste tur. Vanligvis bruker jeg …
Turtriks: Varme skisko på vinterturer
En utfordring på vinterturer er at skiskoene blir kalde når de er av i teltet. Er skoene i tillegg litt fuktige kan de også fryse i løpet av natten. For å varme skoene, og slippe at de blir stive isbokser finnes det noen tips som er verdt å prøve. At skiskoene lett blir iskalde frysebokser lærte …
Turtips: Lag en bålpose
Enkelte dager frister det med en kaffepause ved bålet. Da er det bare å putte svartkjelen, kaffe, kopp og bålposen i sekken. Så er jeg klar for tur. En enkel bålpose er ofte grei å ha når det skal fyres bål. Da er det bare å sanke litt ved, og så ligger resten som er nødvendig tørt i posen til det …
Triks for ekstra varme i soveposen
For et par uker siden krøp gradestokken godt under null på fjellet i Troms. Det ble kjølig i soveposen på høstens første frostnatt, og alle triks i boka måtte til for å holde varmen i soveposen. Heldigvis var jeg forberedt på at det kunne bli kaldt på natta. Da jeg pakket hadde jeg to valg: Å ta …
10 tips for glade vandreføtter
Alle som noen gang har snørt på seg tursko og stukket til fjells har opplevd gnagsår. Trykksmerter etter lange dager med sekk på rykken er heller ikke et ukjent fenomen for fjellvandrere. Gnagsår og verkende føtter kan fort sette sitt preg på turopplevelsen. Her er ti tips som sørger for glade …
12 gode grunner til å pakke en lett sekk
For noen år siden hadde jeg min siste langtur med tung sekk. Etter 2 måneder på tur med opp til 30 kilo i sekken var det nok. Jeg bestemte meg for å redusere vekten på sekken, slik at jeg kunne få det enda triveligere på tur. Dermed startet jeg jakten på en lettere sekk. Den største fordelen med …
Hvordan fyre bål på snø
Når du er på vårskitur kan det ofte friste med et lite bål for å grille pølse eller koke kaffe i lunsjpausen. Her er et lite tips slik at du unngår at bålet smelter seg ned i snøen. For å unngå at bålet smelter ned i snøen og begynner å ose starter du med å legge flere lag med stokker på snøen. …
10 glemte tips for vinterturen
Det er mange lure Tips & Triks en kan bruke på vinterturen. Her har jeg satt opp 10 tips som ikke er så vanlige å finne i artikler. Jeg kommer helt sikkert til å tenke på flere mens jeg er ute på neste tur, men det får bli en annen artikkel. 1. Husk duk på vinterturen Med en liten duk (eller …
Enkel turfrokost
Ferdige frokostblandinger kan være dyre, og etter min smak, alt for søte. Samtidig er det veldig enkelt med en ferdig frokostblanding, der alt du trenger er å tilsette vann. Derfor lager jeg min egen frokostblanding før tur. I tillegg til at det er billig kan du blande kornblanding og havregrøt …
Eksperimentering med motlysbilder
Kombinasjonen lav sol og sjødis gir intense oransje- og rødtoner i kveldslyset på Nord-Vestlandet. En kveld jeg luftet fiskestangen ble jeg mer opptatt av å eksperimentere litt med dette lyset, i stedet for å hale opp enda en lyr. Forholdene var ikke helt ideelle, med et lavt skydekke som sola …